Wat is een periodieke controle?

Elk half jaar komt u voor een periodieke controle langs bij de tandarts. We controleren uw gebit op gaatjes en andere aandoeningen. Ook kan het voorkomen dat we een röntgenfoto maken om uw gebit beter te kunnen bekijken.

Wanneer we tijdens de controle gaatjes en/of andere afwijkingen constateren, dan maken we een nieuwe afspraak om dit te herstellen. Bij matig tandsteen verwijderen we deze of polijsten uw tanden. In andere gevallen kan het zijn dat we u doorverwijzen naar een specialist.

tandarts controleWaarom doen we dit?

Door regelmatig uw gebit te laten controleren voorkomt u onnodige schade. Tijdens de controle kunnen we ziekteprocessen, afwijkingen of problemen met de ontwikkeling van tandvlees, tanden en kiezen diagnosticeren. We bepalen of we tot een behandeling moeten overgaan. De tandarts kan eventuele aandoeningen in de gaten houden en u eventueel doorverwijzen naar een specialist als een orthodontist, mondhygiënist of kaakchirurg. Ook adviseren we u op het gebied van preventie en wat u kunt doen om schade te voorkomen. Problemen die we op tijd signaleren kunnen we vaak met een eenvoudige behandeling oplossen. Afhankelijk van het probleem behandelt de tandarts u tijdens een vervolgafspraak. Voor esthetische behandelingen, waaronder facings kunt u ook gewoon bij onze tandarts in Den Haag terecht. Komt de tandarts een probleem tegen dat hij niet zelf kan behandelen, dan verwijst hij u door naar de juiste tandheelkundig specialist binnen de praktijk.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

 

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

tandarts den haag balie1