Periodieke controle

Periodieke controle2019-02-25T16:40:08+00:00

Elk jaar komt u voor een preventieve controle langs bij de tandarts. We controleren uw gebit op gaatjes en andere aandoeningen. Ook kan het voorkomen dat we een röntgenfoto maken om uw gebit beter te kunnen bekijken.

Wanneer we tijdens de controle gaatjes en/of andere afwijkingen constateren, dan maken we een nieuwe afspraak om dit te herstellen. Bij matig tandsteen verwijderen we deze of polijsten uw tanden. In andere gevallen kan het zijn dat we u doorverwijzen naar een specialist.

Waarom een preventieve controle?

Door regelmatig uw gebit te laten controleren voorkomt u onnodige schade. Tijdens een periodieke controle kunnen we ziekteprocessen, afwijkingen of problemen met de ontwikkeling van tandvlees, tanden en kiezen diagnostiseren. We bepalen tijdens de controle of we tot een behandeling moeten overgaan. We kunnen eventuele aandoeningen in de gaten houden en u eventueel doorverwijzen naar een specialist als een orthodontist, mondhygiënist of kaakchirurg. Ook adviseren we u op het gebied van preventie en wat u kunt doen om schade te voorkomen. Problemen die we op tijd signaleren kunnen we vaak met een eenvoudige behandeling oplossen. Afhankelijk van het probleem behandelt de tandarts u tijdens een vervolgafspraak. Voor esthetische behandelingen, waaronder facings kunt u ook gewoon bij onze tandarts terecht. Komt de tandarts een probleem tegen dat hij niet zelf kan behandelen, dan verwijst hij u door naar de juiste tandheelkundig specialist binnen de praktijk.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

Contact

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

Inschrijven