mondhygienist den haagMondhygiëne en preventie

Een belangrijke pijler in onze praktijk is een goede mondhygiëne en preventie van ziektes. De mondhygiënist richt zich op mondverzorging met als doel om tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen, want het behoud van uw tanden en kiezen is belangrijk. Het verwijderen van tandsteen (als dat nodig is), het vullen van gaatjes en het op tijd signaleren van eventuele toekomstige problemen noemen we preventieve mondzorg.

  • Geven van voorlichting en advies over onder andere het ontstaan van gaatjes, voedingsgewoonten en tandvleesaandoeningen.
  • Verwijderen van tandplak, tandsteen en tandaanslag
  • Fluoride aanbrengen
  • Het polijsten van oude vullingen
  • Het aanbrengen van sealants (beschermlaagjes)
  • Reinigen van onder het tandvlees gelegen worteloppervlakken
  • Het geven van een lokale verdoving (anaesthesie)

Wat kunt u zelf doen?

Zorg ervoor dat u de tandplak bij de tandvleesrand zelf verwijdert door uw tanden en kiezen minimaal 2×2 minuten per dag te poetsen. Met een (elektrische) tandenborstel kunt u de meeste tandplak verwijderen. De tandenborstel komt niet op plekken die precies tussen uw tanden en kiezen zitten. Daarom is het raadzaam om naast het poetsen ragers, flossdraad of tandenstokers te gebruiken. De mondhygiënist kan u adviseren over de voor u geschikte hulpmiddelen.

Kosten mondhygiënist

De kosten voor een behandeling bij een mondhygiënist Den Haag valt niet onder de basisverzekering. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, worden de kosten voor de mondhygiënist vaak wel vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De kosten van zowel de tandarts als de mondhygiënist voor kinderen jonger dan 18 jaar worden wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie vindt u op de website van Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten.(NVM).

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

 

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

tandarts den haag balie1