Kind bij de tandarts

Bij Dental Care Centrum zijn kinderen van harte welkom. Onze praktijk besteedt extra aandacht aan het kind en jongvolwassenen. De meeste gaatjes ontstaan namelijk tussen het vierde en eenentwintigste levensjaar, dus nemen wij de tijd om het gebit goed te in de gaten te houden en te beschermen tegen gaatjes.

Eerste bezoek van uw kind bij de tandarts

Wij adviseren om kinderen vanaf 2 jaar mee te nemen, wanneer u zelf ook naar de tandarts moet. Op deze manier kan het kind op jonge leeftijd spelenderwijs kennis maken met de tandarts en de omgeving. Wanneer hij of zij zich op zijn gemak voelt, stelt de tandarts voor om plaats te nemen in de behandelstoel. Dit is niet verplicht en wanneer het kind zich ongemakkelijk voelt, kan deze gewoon weer eraf.

Periodieke controle

Zodra uw kind gewend is geraakt aan de tandarts in Den Haag voeren we periodieke controles uit. Hierbij bekijken we de algehele gezondheid van het gebit en tellen we de tanden en kiezen. We geven tips over het tandenpoetsen en voedingsmiddelen (Ivoren Kruis), dit doen wij op een begrijpelijke en speelse manier.
kind tandarts den haag

Gaatjes vullen

Wanneer we een gaatje vinden tijdens de periodieke controle, dan moet deze gevuld worden. De tandarts zal hiervoor een nieuwe afspraak met u maken en neemt de tijd om het vullen van het gaatje op een plezierige manier bij uw kind uit te voeren. We communiceren in een open en begrijpelijke taal met uw kind, zodat uw kind weet wat er gaat gebeuren. Daarmee voorkomen we dat het kind bang wordt voor de tandarts.

Preventieve behandelingen

De tandarts voert ook preventieve behandelingen uit om het ontstaan van gaatjes te voorkomen. Vooral bij kinderen is dit belangrijk, omdat zij het grootste risico lopen om gaatjes te krijgen. Vanaf een jaar of 6 krijgen de kinderen bij elke halfjaarlijkse controle een fluoride behandeling. Ook wordt er op een gegeven moment geseald. Dit is een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement op de groeven van de tanden en kiezen wat dienst doet als bescherming, om te voorkomen dat er geen bacteriën en voedselresten achterblijft.

Vergoeding van tandartsbehandelingen

De meeste tandheelkundige behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering tot 18 jaar. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van periodieke controles, preventie en behandelingen. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding. Beugels, kroon- en brugwerk worden echter niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar uitsluitend via een aanvullende tandartsverzekering.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

 

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

tandarts den haag balie1