Gebitsprotheses

Gebitsprotheses2019-02-25T17:19:02+00:00

Gedeeltelijke gebitsprothese

Wanneer u kiezen en/of tanden mist, kunt u baat hebben bij een gedeeltelijke gebitsprothese. We maken bij een gedeeltelijke prothese onderscheid tussen een frame en een plaatje.

Frame

Een frame bestaat uit een metalen constructie met een kunststof laag waarin de te vervangen tanden en/of kiezen zijn geplaatst. Deze gedeeltelijke prothese is met behulp van ankers verbonden aan de omringende kiezen of tanden. Deze ankers zorgen voor steun en houvast tijdens het kauwen.

Plaatje

Een plaatje of plaatprothese bestaat uit een kunstharsplaat in de kleur van tandvlees waarin kiezen en/of tanden zijn verankerd. Dit passen wij vooral toe als tussenoplossing nadat kiezen en/of tanden zijn getrokken. Het plaatje heeft een beperkte levensduur en zit vaak matig vanwege de druk van het kauwen op het tandvlees.

Volledige gebitsprothese

Een volledige gebitsprothese is nodig als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft. Bij de volledige gebitsprothese maken we onderscheid in: een normaal kunstgebit, een overkappingsprothese, of klikgebit.

‘Gewoon’ kunstgebit

Dit is een gebitsprothese die rust op uw lege kaak.

Overkappingsprothese

Een overkappingsprothese is een volledige gebitsprothese die de wortels van één of meer tanden en/of kiezen gebruikt als steun. Deze blijven aanwezig onder het kunstgebit. Ze werken als een soort pijlers waar het gebit op rust en zorgen voor houvast. De druk die ontstaat tijdens het kauwen wordt opgevangen door deze pijlers én door het slijmvlies van de kaak. Hierdoor zullen de kaken minder snel slinken.

Implantaatprothese of klikgebit

Een implantaatprothese (of klikgebit) is een prothese die rust op implantaten. Een implantaat bestaat uit een kunstwortel die we in het kaakbot plaatsen. Ze zijn vervaardigd van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium en zien eruit als schroeven. Het voordeel van dit metaal is dat het door het lichaam wordt geaccepteerd. Er volgt geen afweerreactie in het lichaam. De implantaten zijn ongeveer net zo groot als een normale tandwortel.

Het kan zijn dat de kaak sterk is geslonken. In dat geval kan het implantaat worden verbonden door locators, drukknopjes of een soort staaf. Laatstgenoemde, de ‘steg’, zorgt voor een stevige verbinding tussen de pijlers.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

Contact

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

Inschrijven