tanden bleken tandarts den haag

Tanden bleken

Wilt u uw gebit bleken? Kies dan altijd voor onze veilige en verantwoorde manier. Want een stralend wit gebit, wie wil dat nou niet? U ziet tegenwoordig veel reclames die u hagelwitte tanden beloven, vaak zelfs binnen een uur. Het bleken van tanden kan in bepaalde gevallen, maar niet altijd. Onveilige processen kunnen schade aan uw tanden en kiezen veroorzaken. Onze tandartsen in Den Haag kan u hierbij helpen.

De kleur van tanden en kiezen

De kleur van het gebit is voor iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden, de ander gele of zelf grijze of bruine tanden. Soms wijkt de kleur van een van uw tanden of kiezen af van de rest. Uw tanden en kiezen hebben nooit precies dezelfde kleur.

Kiezen en tanden zijn opgebouwd uit glazuur en tandbeen. Voor de kleur van uw tand of kies is vooral de kleur en dikte van het tandbeen bepalend. Deze kleur is erfelijk bepaald. Het glazuur op kiezen en tanden is vrijwel doorzichtig. De hoektanden zijn vaak iets geler dan de rest. Dat komt door de dikkere laag tandbeen die deze tanden hebben.

Waardoor worden tanden donkerder?

Tanden zien er donkerder uit als kleurstoffen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie de tand binnendringen. Dit gebeurt wanneer u thee, koffie of rode wijn drinkt. Ook zorgt roken voor verkleuring van tanden en kiezen. Daarnaast is het zo dat uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt. De vorming van het geelkleurige tandbeen blijft doorgaan, waardoor de laag dikker wordt. Het tegenovergestelde gebeurt met het glazuur. Deze laag wordt juist dunner door slijtage. Ook kunnen er op den duur barsten in de glazuurlaag komen. Daardoor wordt het makkelijker voor kleurstoffen uit voedsel en dranken om uw tanden of kiezen binnen te dringen.

Witte tanden, ook voor u?

Laat de tandarts of mondhygiënist eerst naar uw gebit bekijken, voordat u gaat bleken. We moeten eerst vaststellen dat uw tanden gezond zijn, geen gaatjes bevatten en dat uw vullingen niet lekken. Daarna beoordelen we de huidige kleur van uw tanden. Waarom zijn ze verkleurd? Hebt u veel donkere vullingen of kronen of bruggen in uw mond? Zijn medicijnen of ziekten de oorzaak? Zijn uw tanden schoon? Welke kleur past goed bij u? We proberen deze vragen te beantwoorden en kijken daarna of bleken voor u zinvol is en of u het gewenste resultaat kunt en zult bereiken. Verkleuringen als gevolg van medicijnen en ziekten vragen vaak om een speciale behandeling. Vraag ons vooral om advies.

Thuisbleken onder begeleiding van onze tandarts

Niet te ernstige verkleuringen kunnen van buitenaf worden gebleekt. Dat gebeurt met behulp van een lepel. Eerst maken we een afdruk van uw gebit. Vervolgens wordt er in een tandtechnisch laboratorium een lepel gemaakt van zachte kunststof. Deze lepel past precies om uw tanden en kiezen en beschermt het tandvlees tegen de blekende stof (Peroxide). U hoort van ons hoe lang u de lepel met gel moet dragen om het juiste resultaat te krijgen. Vaak hoeft u het alleen ‘s nachts te dragen. Afhankelijk van de verkleuring kunt u na enkele dagen tot weken resultaat verwachten. Het kan zijn dat uw tandvlees of tanden tijdelijk extra gevoelig worden. Neem contact met ons op wanneer dit gebeurt tijdens het bleken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Thuis duurt het meestal twee weken voordat u het gewenste resultaat heeft bereikt.

Kunnen alle kiezen en tanden worden gebleekt?

Vullingen, kronen en bruggen en facings kleuren tijdens het bleken niet mee. Een behandeling voor alleen die kiezen of tanden heeft geen zin. Bespreek uw behandeling daarom vooraf met ons, zodat we u kunnen vertellen of het gewenste resultaat haalbaar is.

Kan ik tijdens de behandeling alles eten en drinken?

Tijdens het bleken wordt het glazuur op uw tanden en kiezen wat poreuzer. Dat is van tijdelijke aard en herstelt weer. Tevens kunnen verschillende etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden. Rook daarom niet tijdens de behandeling en probeer het drinken van koffie, thee, dranken met koolzuur, citroensap en rode wijn zoveel mogelijk te beperken. Gebruik ook geen producten met kleurstoffen als vruchtenjam.

Welk resultaat kan ik verwachten?

bleken tandarts den haagHet resultaat van het bleken verschilt voor iedereen. Zoals eerder is uitgelegd, is de basiskleur van uw tandbeen bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Soms komen verkleuringen na een paar jaar weer terug omdat de vorming van tandbeen door blijft gaan. Ook de tanden zullen na verloop van tijd verkleuren door veroudering. U kunt dit proces zoveel mogelijk beperken door niet te roken en bepaalde voedingsstoffen te vermijden. Of u kunt ervoor kiezen om het bleekproces weer te herhalen. In dat geval hoeft u alleen maar nieuwe bleekgel te kopen, wanneer de bleeklepel nog goed past. Kijk voor meer informatie op de website van Alles over het Gebit.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Dental Care Centrum of onze behandelingen? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op 070 326 0891 of gebruik het contactformulier. We staan u graag te woord!

 

Inschrijven

U kunt zich eenvoudig inschrijven via onze website. Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.

tandarts den haag balie1